NEDELJA PROĐE - Gordan Kičić: Zdrava pamet kaže - vakcina glavu čuva!

Ivan Lovrić

28. 03. 2021. u 08:25

Režirao je film "Realna priča". Koliko će njegove kolege reditelji realno ispričati priču o poslednja tri dana zajedničkog života porodice Milošević, kao i o Jovanki Broz i tajnim službama, oceniće publika i kritika.

Gordan Kičić

Jedno je sigurno, priča iz naše skorije istorije malo koga će ostaviti ravnodušnim. I kao što kod nas obično biva, biće i polemike. U televizijskoj seriji "Porodica" Gordan Kičić igra tadašnjeg političara Branislava Ivkovića, a u seriji o Jovanki Aleksandra Rankovića.

* Sutra kreće serija "Porodica". Očekivanja su velika.

- Već sam odgledao seriju. Izuzetno je zanimljiva i uzbudljiva. Drago mi je što sam deo te priče. Prvi put igram neku živu ličnost. Glumim Branislava Ivkovića, koji je u gužvi u vili "Mir" želeo da smiri i pacifikuje atmosferu, i da se izađe iz pat-pozicije.

* Priprema se i igrano-dokumentarna serija o Jovanki Broz i tajnim službama.

- Tumačim lik Aleksandra Rankovića. Nisam imao mnogo materijala o njemu. Slušao sam neke audio-snimke. Gledao sam da ga odigram što verodostojnije scenariju.

* Vaša "Realna priča" uveliko se vrti.

- Film je imao premijeru još 2019. godine. Postavljen je i na platformu "Amazon prajm", tako da može da se gleda u celom svetu. To je veliki uspeh i za našu kinematografiju.

* Gledajući domaće serije, prepliću se epoha i sadašnjost. U čemu radije učestvujete?

- Kao glumac volim da radim sve što ima smisla, bez obzira na to da li je u pitanju kameno doba ili sadašnjost. Ako je nešto dobro, onda ima smisla da se to radi.

* Gledaoci radosno očekuju i nastavak serije "Mama i tata se igraju rata".

-Ako sve bude išlo kako treba, snimićemo novih deset epizoda serije. Nadam se da će biti gledana i uzbudljiva kao i u prvoj sezoni.

* Pune su vam ruke posla. Da li je izlišno pitati vas pripremate li još nešto novo?

- Očekuje me i premijera filma Duška Kovačevića "Nije loše biti čovek". To smo snimili neposredno pred koronu. Imam još nekoliko dogovora, i to je to.

* Kada smo već kod korone, kako ste se prilagodili ovoj situaciji?

- Pazim se sve vreme. Vakcinisan sam i revakcinisan. Imam i antitela.

* Šta biste savetovali našim ljudima?

- Ne mogu ništa da im preporučim, jer računam da ljudi imaju zdravu pamet. Ja sam se vakcinisao, i verujem da ćemo na taj način preduprediti širenje ovog virusa. To je za sada jedino ponuđeno rešenje, i ja sam ga prihvatio.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju mimo vašeg zanata?

- Ne znam šta da vam kažem. Što bi se reklo, kod mene je stanje redovno. Radim, snimam i idem dalje.

Pogledajte više