VELIKI JUBILEJ: Poljoprivredna škola Vršac obeležava 100 godina postojanja

J. J. Baljak

03. 02. 2021. u 18:02

SVE škole u Srbiji proslavljaju Svetog Savu kao školsku slavu, a jedino Poljoprivredna škola u Vršcu uz Savindan obeležava i Svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i vinara.

Foto: J. J. Baljak

Koliko je 14. februar značajan za tu obrazovnu ustanovu govori i to što su ove godine, kada obeležavaju stogodišnjicu postojanja, odlučili da i Dan škole bude tog datuma.

-Do sada su to bili neki drugi datumi, koji nisu bili toliko bitni za istoriju škole, zbog čega je školski odbor doneo novu odluku – kaže direktor škole Srđan Kliska.

Planirali su da ovaj važan jubilej obeleže bogatom priredbom, ali ih je u tome osujetila pandemija korona virusa. Ipak, obeležiće ga skromno, samo u okvirima škole.

-Tog dana će biti promocija najboljih radova naših učenika sa tradicionalnog likovnog i literarnog takmičenja, a uz rezanje slavskog kolača sledi nam i o obavezni odlazak u školski vinograd, da orežemo prvi čokot vinove loze u ovoj 2021. godini – dodaje Kliska.

Biće organizovano i tradicionalno ocenjivanje rakija i vina iz cele Srbije, samo što će rezultati i imena najboljih učesnika, umesto na svečanosti, na Dan škole biti objavljeni na školskom sajtu.

Pogledajte više