24.FESTIVAL KOREOGRAFSKIH MINIJATURA: "Ohrabrenje" za Mariju Obradović i Aleksandru Arizanović

V.V.S.

21. 01. 2021. u 14:18

NAGRADE “Ohrabrenje” 24. Festivala koreografskih minijatura (FKM) dele dve koreografkinje: Marija Obradović za minijaturu Ever since my house burned down I see the moon more clearly i Aleksandra Arizanović za koreografiju “O ljubavi”, koja je takođe ponela i nagradu publike osvojivši najviše lajkova na društvenim mrežama FKM-a.

Foto: Festival koreografskih minijatura

O nagradi „Ohrabrenje“ odlučivalo je Umetničko veće Udruženja baletskih umetnika Srbije, u sastavu Jelena Kajgo (pedagog savremene igre i dramaturg), Anđelija Todorović (koreograf), Snežana Vesković Zablaćanski (solista baleta Pozorišta na Terazijama u penziji), Sanja Ninković (solista baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i koreograf) i Jovan Veselinović (prvak baleta Narodnog pozorišta u Beogradu).

Udruženje baletskih umetnika Srbije (UBUS) je ove godine realizovalo takmičarski program 24. Festivala koreografskih minijatura (FKM) i predstavilo radove domaćih koreografa putem društvenih mreža. Uprkos globalnoj epidemiološkoj situaciji, UBUS je bez odustajanja od kontinuteta i misije, uspeo da prilagodi format festivala nastalim okolnostima, pa je krajem decembra 2020. godine publika imala priliku da na Jutjub kanalu Festivala koreografskih minijatura premijerno pogleda takmičarski program, kao i početkom januara u repriznim terminima.

Uz slogan „Testiraj se na igru“ i u znak podrške domaćim koreografima i izvođačima koji trpe velike posledice vanrednih okolnosti, ovogodišnje takmičenje koreografa je bilo otvoreno samo za umetnike iz Srbije, nasuprot dosadašnjem međunarodnom karakteru festivala.

Pogledajte više