FESTIVAL "KUSTENDORF" ONLAJN: Uživo razgovor sa Končalovskim, Zejtlinom, Kusturicom

N.J.

21. 01. 2021. u 13:44

ČETRNAESTO izdanje Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf počinje sutra 22. januara i to u onlajn formatu, zbog zdravstvene situacije u svetu. Na Mećavniku prvi put neće biti prepoznatljive atmosfere po kojoj značaj i lepotu Srbije prepoznaju na svim meridijanima, ali će publika preko sajta kustendorf.online moći da vidi nove filmove Andreja Končalovskog, Bena Zejtlina, kratka takmičarska ostvarenja, razgovore Emira Kusturice sa učesnicima...

Foto: N.J.

Otvaranje "Kustendorfa" zakazano je za 18 časova.

Publika će u ovom terminu moći da prati otvaranje festivala u okviru koga će biti prikazana reportaža Emira Kusturice "Junaci našeg vremena". Uslediće filmski omaž glumici Fej Danavej, zvezdi filma "Arizona dream", koja sutra slavi rođendan. Publika će zatim uživati u prvih pet kratkih takmičarskih filmova mladih autora iz Nemačke, Bugarske, Poljske, Srbije i Rusije.

Uslediće zatim, prava poslastica za filmske sladokusce - "onlajn" prikazivanje novog filma ruskog velikana Andreja Končalovskog.

Reč je o ostvarenju "Dragi drugovi", ovaj film snimljen je 2020. godine. Film iz perspektive partijskog aktiviste oslikava situaciju iz 1962. godine, kada je posle poskupljenja hrane izbio štrajk radnika u malom industrijskom gradu Novočerkasku. Usledio je masakr koji će zauvek promeniti poglede na svet miliona ljudi pod komunističkim režimom...

Posle srpske "onlajn" premijere filma, publika će biti u prilici da prati razgovor dvojice velikana, starog gosta "Kustendorfa" Končalovskog i domaćina Emira Kusturice.

U okviru programa "Retrospektiva velikana", biće prikazan film "Podzemlje" Emira Kusturice.

I naredni dani, sve do 25. januara, ponudiće uzbudljivo i jedinstveno estetsko i duhovno putovanje putem sajta kustendorf.online.

Pogledajte više