URNEBESNE BORBE IVANA BOGDANA: Novi roman satiričara Bojana LJubenovića

D. B. M. 16. 01. 2021. u 07:35

SATIRIČAR i pisac Bojan Ljubenović napisao je duhovit, zabavan i dinamičan roman „Da je bolje ne bi valjalo“, koji je objavila „Laguna“.

Promo

Priča počinje bračnom prevarom, a pretvara se u borbu za očuvanje života kako glavnog junaka, neostvarenog pisca Ivana Bogdana, tako i članova njegove porodice. Naoružan samo urnebesnim smislom za humor, Ivan započinje iscrpljujuću borbu za spas svih koje voli, ali i sebe samog.

Roman je pun neverovatnih obrta, a Ivan otkriva da je i te kako sposoban za dela koja su mu ranija bila nepojmljiva.

Promo

-Oduvek me je fasciniralo kako jedan trenutak nepažnje ili obična slučajnost čoveku mogu iz korena da izmene život – kazao jee Ljubenović. - Privatno ne podnosim slučajnosti i bojim ih se. Ivan je samo jednog jutra zaboravio USB memoriju kod kuće i kad se vratio po nju, svet mu se srušio. Ali, ni to nije bilo sve. Ono što je u početku bila bračna razmirica, pretvorilo se u borbu za život. Uz mnogo ludih situacija i smeha, naravno. I da, nemojmo zaboraviti da je glavni junak u ovoj knjizi rekao štošta važnog o današnjoj Srbiji.

Ljubenović već deceniju uređuje rubriku TRN u „Večernjim novostima“. Autor je više knjiga aforizama, satiričnih priča i knjiga za decu. Njegovi aforizmi i priče prevođeni su na bugarski, mađarski, makedonski i italijanski jezik. Dobitnik je najznačajnijih nagrada iz oblasti satire.

Pogledajte više