KADROVSKE PROMENE U REPUBLIČKOM ZZSK: Na čelu kuće Dubravka Đukanović

M.A.K. 14. 01. 2021. u 17:08

REPUBLIČKI zavoda za zaštitu spomenika kulture dobio je na današnjoj sednici Vlade Srbije, novog v.d.direkora, arhitektu-konzervatora Dubravku Đukanović.

Fejsbuk MKI

Na ovo rukovodeće mesto došla je kao vanredni je profesor Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu i naučni saradnik Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije. Đuaknovićeva je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Na istom fakultetu magistrirala je 2005, a titulu doktora tehničkih nauka stekla je 2013. godine.

Kako se navodi na "Fejsbuk" stranici Ministarstva kulture i informisanja, paralelno sa profesionalnim, bavi se i akademskim i naučno istraživačkim radom:

- Tokom bogate i raznovrsne karijere učestvovala je i u realizaciji više domaćih i međunarodnih naučnih projekata i autor je brojnih tekstova u domaćoj i stranoj stručnoj literaturi. Koautor je više stručnih publikacija i tri monografije - piše na "Fejsbuku" MKI.

Dosadašnji direkotor Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture bila je Mirjana Andrić, koja je na tu poziciju prvi put postavljena 2013. godine, umesto Vere Pavlović Lončarski.

Pogledajte više