ZBORNIK "HANDKE U SRBIJI": U četvrtak onlajn razgovor o objavljenom delu

V.V.S.

23. 12. 2020. u 16:34

UNIVERZITETSKA biblioteka „Svetozar Marković“, Udruženje književnih prevodilaca Srbije i Austrijska biblioteka u Beogradu - u četvrtak, 24. decembra, onlajn organizuju razgovor o objavljenom zborniku radova „ Handke u Srbiji“ (urednik Duško Paunković, u izdanju Udruženja književnih prevodilaca Srbije).

Foto: AP

Učestvuju prof. dr Aleksandar Jerkov, pisac Igor Marojević i pesnikinja Danica Vukićević. Moderator je Milena Đorđijević.

U drugom u nizu razgovora povodom objavljene monografije „Handke u Srbiji“ biće reči o tome ko je zaista Peter Handke u Srbiji danas. Razgovaraće se i o njegovim delima „Nesreća bez želja“, „Veliki pad“, a biće dat i osvrt i na pojedine stihove austrijskog nobelovca.

Foto: V.V.S.

Namera zbornika je da predstavi presek Handkeovog stvaralaštva - od prvih prevoda njegovih dela u Srbiji do današnjih radova, bibliografiju koja obuhvata te prevode, tekstove o njima i njihovom autoru i na kraju članke i radove o stvaralaštvu austrijskog pisca u celini, ili pojedinačna njegova dela. Objavljivanje zbornika omogućilo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Pogledajte više