VELIKI JUBILEJ „NEKI TO VOLE VUĆE“: Tri decenije čuvni mjuzikl na sceni Pozorišta na Terazijama

V.V.S.

17. 12. 2020. u 14:02

POVODOM tri decenije od premijere mjuzikla „Neki to vole vruće“ u postavci Soje Jovanović, („prve dame pozorišne i filmske režije”), Pozorištu na Terazijama će na taj dan, 27. Decembra , izvesti jednu od najdugovečnijih predstava u Beogradu.

Promo

Da podsetimo, kada se naš jedini muzički teatar posle rekonsturkucije vratio na sadašnju adresu, predstavu su po orignilnaoj režiji obnovili glavni glumci iz Sojine podele, Rade Marjanovic i Svetislav Bule Goncić, i nastavaili u njoj da igraju do naših dana.

Ovih trideset godina mi je brzo prošlo. Ne žalim i raduje me saznanje da je mnogo generacija izraslo uz našu predstavu . To je bila naša dužnost, da održimo uspomenu na veliku Soju Jovanović – reći su Radeta Marjanovića. - Uzgred, sada mnogo bolje razumem žene. Biti u njihovoj koži i na visokim štiklama (barem onih tri sata u predstavi), tokom trideset godina, veliko je iskustvo.

Svetlislav Bule Goncić, ovim povodom, ističe da mu je Pozorište na Terazijama pružilo čast i zadovoljstvo da sa publikom uživa u predstavi sve ove godine.

Velika zahvalnost celom ansamblu koji živi sa predstavom, posebno onima koji nisu više sa nama ali su u našim mislima, svim kolegama u skoro 500 izvođenja, a posebno velika ljubav prvoj Puslici, Ivani Mihić i, naravno, dugogodišnjem nosiocu repertoara Pozorišta na Terazijama, mom drugu i saputniku, Radetu Marjanoviću.

Iz ovog teatra poručuju da će putem svojih društvenih mreža, u preostalom delu meseca, sa publikom podeliti sadržaje u kojima ćemo videti zašto je Soja Jovanović rediteljka koja je „obeležila epohu“, kako je stvarala umetnost ispunjenu optimizom i publici uvek nudila smeh koji je smatrala nasušnim, šta su njeni savremenici (kroz anegdote), govorili o njoj,a biće tu i inserti sa prve postavke ove predstave.

U lajv uključenju na pozorišnom instagram profilu, pojaviće se glavni akteri mjuzikla „Neki to vole vruće“ koji će ispričati kako se spremala predstava…

Pogledajte više