„IZGUBLJENI PEJZAŽI“ IZMEĐU MAŠINE I ČOVEKA: Nova plesna predstava u Bitef teatru u koreografiji Dunje Jocić

V. V. S.

07. 10. 2020. u 12:04

UOČI revolucije veštačke inteligencije, plesni komad „Izgubljeni pejzaži” ispituje ideju šta znači biti čovek i šta bi moglo značiti biti mašina – ovo je osnovna ideja nove predstave Bitef dens kompanije (po konceptu i koreografiji Dunje Jocić), u kojoj će se premijerno 16.oktobra pojaviti i glumci Marija Bergam i Branko Cvejić na sceni Bitef teatra.

Novosti

Inače, Dunja Jocić je svetski priznata i nagrađivina koreografkinja koja živi i radi u Amsterdamu. U ovom ostvarenju značajnu ulogu imaju video projekcije, koje se koriste i kao svetlosni izvor za kreiranje vizuelne atmosfere.

Video mape su projektovane po telima igrača kao stvarane određenih slika, posebno kada su igrači organizovani u grupu kao jedno telo. Video maping odvojeno prati svakog igrača i može samo na njegovom telu da kreira sliku.

- Ovi momci i devojke rade izuzetno profesionalno, a Bitef dens kompanija je redak primer kako stvari u Srbiji i u Beogradu (što se scene savremenog plesa tiče) mogu da perfektno funkcionišu kada postoji volja, želja za ozbiljnim i napornim radom, ljubav prema plesu i izvođenju – ističe Dunja Jocić. - Velika je šteta, i potpuno mi je nezamislivo da grad veličine Beograda ima samo jednu ovakvu trupu i samo jedno pozorište namenjeno savremenom plesu. Treba da ih je više, i trupa i teatara, jer Beograd to zaslužuje i to mu je potrebno.

Pogledajte više