“TICA” PODIŽE ZAVESU: Pričom o velikom prijateljstvu počinje nova sezona u Teatru “Vuk”

V.V.S.

05. 10. 2020. u 20:43

PREMIJEROM predstave “Tica” (režija Miško Milojević) u Teatru “Vuk”, posle šestomesečne pauze, 7.oktobra počinje nova sezona.

Foto: Promo

Prema motivima romana „Birdy” Vilijema Vortona, nastao je dramski tekst Naomi Volas (u prevodu Branislave Jurašin) i priča o dvojici prijatelja, od kojih je jedan opsednut pticama i težnjom da sam poleti, dok je drugi racionalniji i okrenut uobičajenim željama mladog čoveka.

Ali, obojica su iznenada i nevoljno bačeni u vrtlog velike ratne klanice, a njihov život protiče od bezbrižne mladosti do surove stvarnosti opterećene postratnim traumama.

“Tica” je priča o snazi iskrenog i dubokog prijateljstva i o zastrašujućim efektima koje rat ostavlja na psihu čoveka .

Predstava je okupila ekipu mladih glumaca u kojoj su Vukašin Jovanović, Stojša Oljačić, Nemanja Stamatović, Aleksandar Kecman, Željko Maksimović i Dragan Sekulić. Autor scenografije je Milan Miladinović, kostima Mina Miladinović, a muziku za predstavu komponovao je Božidar Obradinović.

Foto: Promo

Teatar “Vuk” će obezbediti određeni broj besplatnih ulaznica za zdravstvene radnike, koji su profesionalno, predano, svakodnevno i nesebično pomagali drugima u vreme pandemije.


 

Pogledajte više