U SLAVU PISCA: Mural Dragoslava Mihailovića u Ćupriji

Z. G.

29. 09. 2020. u 14:19

Putnike, koji preko mosta na velikoj Moravi ulaze u Ćupriju iz pravca Jagodine dočekivaće mural Dragoslava Mihailovića, koji se uveliko oslikava na prvoj zgradi ovog grada.

Foto Marija Radosavljević Komarac

Radi ga Marija Radosavljević Komarac (37), čija je skica pobedila na konkursu Ustanove kulture u Ćupriji. Pored portreta pisca, kompoziciju čine i elementi likovne interpretacije motiva romana "Kad su cvetale tikve" u vidu stilizacije venca od lišća i cvetova tikve koji obavijaju lik pisca.

- Budući da se prilično bojim visine, a želim i volim da budem muralista, suočila sam se sa svojim najvećim strahom i pobedila sam ga. Radimo na skelama, od kojih je treća, završna etaža, na oko osam metara. Izazov je bio i kada smo skicu na zid prenosili putem projektora, a ne mreže, jer je to bio brži i lakši način. Četiri sata smo bili u korpi krana, što nije bilo lako. Izazov mi je i zbog površine od 36 kvadrata, jer je najveći mural koji sam uradila imao 20 kvadrata. Ali, ništa mi nije naporno, jer radim ono što volim - kaže, za "Novosti", Marija.

Pogledajte više