POČELO SNIMANJE "LETA...": U Beogradu u četvrtak pala prva klapa filma Radivoja Andrića

M. N. M.

14. 08. 2020. u 07:53

SNIMANjE novog filma reditelja Radivoja Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim", počelo je u četvrtak na bazenu SC"Milan Gale Muškatirović".

Foto M. Medić

Porodična komedija koja prati morske avanture dvanaestogodišnje devojčice, snima se prema romanu Jasminke Petrović, jedne od naših najčitanijih i najvoljenijih autorki za decu i mlade.

Optimistična i topla filmska priča prati devojčicu Sofiju tokom letovanja sa bakom na Hvaru. To naizgled dosadno letovanje će upotpuniti prijateljstva, prvi poljubac, pomirenje sa otuđenom porodicom, a sve to pretvoriće njen raspust u nezaboravno iskustvo. U glavnoj roli naći će se Klara Hrvanović, kojoj će podršku pružiti iskusna imena poput Olge Odanović i Žarka Lauševića.

- Moja dosadašnja ostvarenja bavila su se mladim ljudima koji odbijaju da odrastu - rekao je Andrić. - Međutim, u središtu ove priče je devojčica koja želi što pre da zakorači u svet odraslih. Potpuno novi ugao, kao i činjenica da je ovo pre svega dečji film, za mene predstavlja izazov kome se izuzetno radujem.

Ekipa se iz Beograda seli na Hvar da bi tokom septembra nastavili snimanje.

Foto M. Medić

Pogledajte više