"ARLEM" ĆE, IPAK, BITI ODRŽAN, I TO NA NESVAKIDAŠNJI NAČIN

M.Ć. 14. 07. 2020. u 05:00

FESTIVAL "Arlem", 11. po redu, zbog korone neće biti održan u Arilju, ali hoće u Beogradu, i to kao prva internet smotra klasične muzike u našoj zemlji.

Foto Ivana Čutura

Na svečanom otvaranju, sutra u 21 čas na Cvetnom trgu, na koncertu bez publike koji će moći da se prati na "Telenorovom" jutjub-kanalu, predstaviće se gudački kvartet Škole za muzičke talente, mladi solista na gitari Milun Šunjevarić i kantautorka Katarina Pejak (na slici). Posle koncerta će, na istom mestu, biti otvorena izložba "Umetnički karavan", koja će trajati do 2. avgusta.

- Uprkos teškoj situaciji sa svetskom pandemijom, kultura opstaje i mora da postoji - naglašava direktor festivala Dragutin Mladenović. - Zahvaljujući entuzijazmu organizatora i saradnika, "Arlem" će ove godine biti kulturna oaza u kojoj ćemo zajedno uživati, upijajući tračak nade koji nam nagoveštava da će sve biti bolje.

Specifično izdanje "Arlema" realizuje se uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, "Telenor fondacije" i mnogobrojnih donatora i ljubitelja umetnosti. Ostaje nada da će se manifestacija već sledeće godine vratiti u grad malina i pamuka na Rzavu, i da će posetioci ponovo uživati u koncertima, u jedinstvenom ambijentu ostrva Uski vir.

Pogledajte više