AUTONOMIJA OBLIKOVANJA I STVARANJA: Likovno udruženje "Alumni art 23" predstavlja se novom grupnom izložbom

M.A.K.

13. 05. 2024. u 17:30

ČETVRTA izložba likovnog udruženja "Alumni art 23" u galeriji Opštine Vračar (Njegoševa 77), u sredu 15. maja u 19 časova predstaviće 30 renomiranih likovnih umetnika različitih generacija i poetika.

Mikan Aničić Otmica meda, foto promo

Tako će postavku činiti dela čiji su autori Mikan Aničić, Vesna Marković, Miroslav Lazović, Zoran Tešanović, Tajana Kajtez, Minja Čvorić, Vladimir Jočić, Julijana Protić, i mnogi drugi čije radove ćete ovom prilikom moći da pogledate.

Cilj udruženja "Alumni art 23" je da kao mini esnaf okupi likovne umetnike iz zemlje i inostranstva, zaljubljenike koji veruju u postojanje duhovne vertikale kao nosioca visokih estetskih i likovnih vrednosti i svoje životne staze su posvetili traganju za lepim i večnim.

Foto promo

Miodrag Pantović, skulptura

- Nikad kao sad , umetnost nije tako podeljena da se nekad moramo boriti i protiv samoobmane a pojedina opredeljenja za čudnim i poročnim, potisnuli su osećaj lirskog i magije - ističe u tekstu koji prati ovu postavku istoričarka umetnosti Ljiljana Subotić, koja će i govoriti na njenom otvaranju. - Svako neguje svoj stil, pravac i način kazivanja. Ova grupa ljudi se okupila oko težnje ka vidljivom nivou postojanja i delanja koje je neizbežno povezano sa principom života. Pažnja je usmerena prema unutrašnjem svetu čoveka gde pikturalna materija ostvaruje komunikaciju sa posmatračem i gde je sačuvana energija koja određuje semantičke vrednosti. Vidljivu izvori su u realizmu, intimizmu, apstrakciji, u okviru tradicionalnog stvaranja, sve se to uobličava u tendencije koje teže umetničkoj autonomiji oblikovanja i stvaranja.

Pogledajte više