PRVA PROBA „NESTAJANJA“ Komad Tomislava Zajeca priprema se u Ateljeu 212

V.V.S.

04. 03. 2024. u 14:30

PROBE komada Tomislava Zajeca „Nestajanje“ (u režiji Sanje Mitrović) počele su u Ateljeu 212.

foto Atelje 212

Reč je o priči o odnosima roditelja i dece, položaju dece u obrazovnom sistemu, svetu odraslih koji ih zanemarije i zlostavljanju. Radnja komada je smeštena u intelektualnu višu srednju klasu hrvatskog građanskog društva, gde univerzitetski profesori, umetnici, naučni istraživači, policija… gotovo svi predstavnici društva učestvuju u kolopletu intimnih odnosa i zakonskih prestupa u zloupotrebi dece. Priča paralelno prati radnju dve porodice, porodice žrtve i porodice zlostavljača gradeći tako dinamičnu dramsku radnju bogatu snažnim karakterima i sukobima, obrtima i emocijama.

Tomislav Zajec jedan je od najistaknutijih savremenih hrvatskih dramskih pisaca i dramaturga, njegove drame su višestruko nagrađivane i izvođene u Hrvatskoj i inostranstvu.

U predstavi igraju: Svetozar Cvetković, Dejan Dedić, Dubravka Mijatović, Milica Janevski, Jelena Ilić, Branka Petrić, Natalija Stepanović i Đuro Brstina.

Autorski tim predstave čine scenografkinja Jasmina Holbus, kostimograf je Boris Čakširan, kompozitorka Marija Balubdžić i dramaturg Dimitrije Kokanov.

Premijera predstave planirana je za 27. april na sceni „Mira Trailović“.

Pogledajte više