DAN KNJAŽEVSKO - SRPSKOG TEATRA: Nagrade i priznanja za 189.rođendan

V.V.S.

12. 02. 2024. u 14:55

NA Sretenje, 15.februara, Knjaževsko-srpski teatar obeležava 189 godina od osnivanja dodelom nagrada: Statuete "Joakim Vujić", Prstena sa likom Joakima Vujića, godišnjih priznanja i premijernim izvođenjem predstave "Staklena menažerija", u režiji Olivere Ježine.

foto Knjaževsko -srpski teatar

Dobitnik Statuete "Joakim Vujić" ( za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji u 2024. godini )je glumac Vojislav Brajović, a odluku o ovogodišnjem laureatu doneo je žiri u sastavu: Jelena Kajgo, dramska spisateljica, Miloš Latinović, književnik i direktor Bitef teatra, Jelena Stojanović Patrnogić, direktorka Pozorišta za decu i mlade u Kragujevcu, Ana Kolanđeli, glumica Knjaževsko-srpskog teatra i Mladen Knežević, glumac i direktor Knjaževsko-srpskog teatra.

Prsten sa likom Joakima Vujića za izuzetan doprinos razvoju Knjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu pripao je Ivanu Vidosavljeviću, jednom od najnagrađivanijih glumaca kragujevačkog pozorišta, koji je tokom svog dvodecenijskog rada osvojio veliki broj nagrada na domaćim i međunarodnim pozorišnim festivalima u Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj, Rusiji.

Za postignute rezultate, najbolja glumačka ostvarenja u protekloj kalendarskoj godini, priznanja će biti uručena glumcima Nenadu Vuleviću, Jasmini Dimitrijević i Katarini Janković, glumici Mariji Rakočević za doprinos afirmaciji Teatra, a Mariji Vujičić, rekviziterki, za izuzetnu posvećenost poslu i postignute rezultate u protekloj godini.

Pogledajte više