NAGRADE DIZAJN SEKCIJE ULUPUDUS: Žiri izabrao "Klub sto Centar", publika "Nordijsku šumu" i "Botaničku baštu"

M.A.K.

22. 01. 2024. u 16:43

NA otvaranju drugog dela izložbe Dizajn sekcije ULUPUDS-a, u galeriji SKC-a, u petak 19. januara, dodeljena su priznanja za najuspešnije. Nagradu stručnog žirija za najbolji rad dobila je Lucija Tomčić za rad "Klub sto Centar".

Martina Ristić, Botanička bašta, nakit od polimera, Foto promo

Nagradu publike na otvaranju prvog dela postavke, u novembru, dobila je Dina Radoman za rad "Nordijska šuma" koju čini kolekcija od 12 knjiga, dok je publika, u drugom delu izložbe izabrala rad Martine Ristić - "Botanička bašta", nakit od polimera.

Foto promo

Lucija Tomčić. Klub sto Centar

Na otvaranju su govorili Dejan Vukelić, grafički dizajner i Tijana Stojiljković, istoričarka umetnosti i autorka uvodnog teksta u katalogu izložbe.

Na ovogodišnjoj izložbi učešće su uzeli i članovi drugih sekcija ULUPUDS-a sa radovima iz oblasti bliskih dizajnu poput arhitekture, modnog i dizajna tekstila. Jedna od najznačajnijih smotri dizajna okupila je 54 talentovana autora, i predstavila 79 radova. Karakteristike ovogodišnje izložbe su originalnost i kredibilitet u svim izloženim radovima - knjigama, publikacijama, ambalaži, raznim promotivnim materijalima...

Izložba je otvorena do 2. februara.

Pogledajte više