PROMOCIJA "LUDUSA": Na "Danima Zorana Radmilovića" predstavljene jedine pozorišne novine u ovom delu Evrope

V.V.S.

18. 10. 2023. u 14:04

U OKVIRU pratećeg programa 32. Festivala "Dani Zorana Radmilovića", u foaeju zaječarskog teatra održana je promocija pozorišnog časopisa "Ludus" koji je ušao je u četvrtu deceniju i doživeo više od 200 izdanja.

Foto UDUS

Miroslav Radonjić, direktor Sterijinog pozorja, podsetio je:

- Ove pozorišne novine imaju dugu tradiciju, uprkos mnogobrojnim problemima koji su pratili njegovo izlaženje, a i dalje su pred nama. Jedno kratko vreme bile su samo u elektronskoj formi, ali su glavna urednica i redakcija uspeli da se izbore da ponovo izlazi redovno u štampanom obliku. Ono što je značajno je da "Ludus" prati sve što se dešava u pozorišnom životu u celom regionu i da je vrlo aktuelan.

Pozorišne novine "Ludus" izdaje Udruženje dramskih umetnika Srbije. Glavna i odgovorna urednica lista Tatjana Nježić,između ostalog, istakla je:

_ Osim što su priča o pozorištu, i osim što su, kako je Jovan Ćirilov govorio, jedine pozorišne novine u ovom delu Evrope, predstavljaju i izuzetno tačnu i punokrvnu sliku društva i vremena u kome nastaju.

Novi broj "Ludusa" posvećen je 57.Bitefu i "Danima Zorana Radmilovića", a tu je i nekoliko intervjua sa mladim umetnicima pred kojima je budućnost. Inače,"Ludus" izlazi uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Pogledajte više