SEZONA KONCERATA "DŽEZ ZA DŽ": Jedanaesti put u Domu omladine Beograda

V.V.S.

04. 09. 2023. u 14:08

U DOMU omladine Beograda održaće se jedanesta sezona koncertnog serijala "Džez za Dž". Jednom nedeljno, od 9. do 30. septembra, u redovnom terminu matinea subotom, posetioci će imati priliku besplatno da čuju kvalitetne domaće džez izvođače mlađe generacije.

foto Promo

Ovaj ciklus koncerata pokrenut je 2013. godine sa ciljem da publici približi savremenu srpsku džez scenu, ali i da pruži podršku domaćim džez muzičarima. Svojevrsna je najava Beogradskog džez festivala, ali namera organizatora je i negovanje dobrog muzičkog ukusa i stvaranje nove džez publike,posebno među mladima.

Ovogodišnji ciklus koncerata "Džez za Dž" 9. septembra otvoriće trio Uroša Spasojevića,basiste i kompozitora iz Valjeva.Spasojević, koji je na ovim prostorima jedan od pionira autorskih muzičkih projekata u kojima bas gitara zauzima centralno, premijerno pred beogradskom publikom će izvesti muziku sa albuma " Balade", čije objavljivanje je planirano za početak naredne godine. U njegovom triju su i predvodnik nove srpske džez scene, trubač Ivan Radivojević, kao i mladi bubnjar Petar Ružičić, koji odskora uživa i svetsku reputaciju.

Pogledajte više