"GODIŠNJICA" ZA NOVU SEZONU: U "Madlenijanumu" komedija podiže zavesu naredne pozorišne godine

V.V.S.

03. 07. 2023. u 18:59

PRVA premijera premijera u narednoj sezoni na sceni "Madlenijanuma" biće drama "Godišnjica" Rebeke Vilhajt , u prevodu Olivere Đorđević i režiji Petra Jovanovića.

foto Đorđe Tomić

Drama Rebeke Vilhajt smešta radnju u Njujork. Prvi čin se dešava 1968. u godini velikih društvenih promena u Americi i celom svetu, kada se mlađa generacija pobunila protiv ustaljenih društvenih normi i zahtevala sistemske promene u načinu na koji se globalno društvo razvija.

Drugi čin komada odvija se 1992. - dvadeset četiri godine kasnije. Glavna junakinja, Mimsi iznajmljuje isti hotelski apartman sa željom da proslavi godišnjicu braka sa Semom i "rekonstruiše" njihovu prvu bračnu noć. Međutim, uskoro će se ispostaviti da njihov brak nije srećan kao što se očekivalo.

Kako se najavljuje, biće to komedija puna topline i tema prisnih svim generacijama: onima koji su pred brakom ili pred venčanjima svoje dece, a posebno onima koji su na nekoj vrsti bračne raskrsnice.

Igraju Vanji Milačić, Ljubinka Klarić, Srđan Karanović, Stefan Bundalo, Tamara Aleksić i Ljubomir Bulajić. Autorski tim "Godišnjice" čine scenograf Damjan Paranosić, kostimograf Milica Grbić Komazec i kompozitor Bojan Milinković. Za scenski pokret zadužen je Danilo Milovanović, a za scenski govor Milica Janketić.

Pogledajte više