"SVE ŠTO VIDIM" STIŽE SA NOVOG ZELANDA: Beogradski glumac Mihailo Lađevac gostuje u Narodnom pozorištu sa trupom "CPG Kolektiv"

V.V.S.

26. 06. 2023. u 16:04

NEKADAŠNjI gumac Narodnog pozorišta Mihailo Lađevac,  sa trupom "CPG Kolektiv"  sa Novog Zelanda, gostuje 29.juna na Sceni "Raša Plaović" nacionalnog teatra,sa predstavom "Sve što vidim".

foto:promo

Tekst ovog crnohumornog komada, inspirisanog stvarnim događajem koji se dogodio tokom lokdauna na Novom Zelandu 2020. godine, zajednički su kreirali Lađevac, Sian Parker i Lora Hohi koja potpisuje i režiju.

 Osim beogradskog umetnika, u podeli su i  dvoje mladih Maora, glumica  Sian Parker i  plesač  Edi Eliot. Muziku je komponovao Endi Dagan, dok je za svetlosne efekte bio zadužen Toni Blek.

 Lađevac, koji je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića, bio je član Narodnog pozorište pune dve decenije, od 2001. do 2021. godine. Od tada, zvanično živi na Novom Zelandu gde je uradio i magistarski rad na temu "Profesor Predrag Bajčetić - život i metod" koji je, u međuvremenu, kao naučni rad, štampan u  renomiranom  britanskom pozorišnom časopisu Theatre, Dance and Performance Training.

 Na sceni nekadašnjeg matičnog teatra ostvario je  veoma  značajne uloge u predstavama "Talenti i obožavaoci" (Meluzov), "Pokondirena tikva" (Jovan), "Ženidba" (Potkoljosin), "Nezvani gost" (Artur Kleven), "Galeb" (Trepljev), "Laža i paralaža" (Batić), "Putujuće pozorište Šopalović" (Filip Trnavac) koje su mu donele i nekoliko prestižnih nagrada.Poslednju ulogu (Džim O` Konor) odigrao 20. juna 2019. godine  u "Staklenoj menažeriji" Tenesija Vilijamsa.

Pogledajte više