GRUPNA, SRPSKO HOLANDSKA IZLOŽBA U GALERIJI "DOTS": Ogledi o prirodnom naspram veštačkog

M.A.K. 22. 05. 2023. u 16:45

DELA umetnica i umetnika iz Srbije i Holandije okupljenih oko ideja o prostorima u kojima se preklapaju sadašnjost i budućnost, prirodnost i artificijelnost, sećanje i realnost, biće predstavljena na izložbi "Afternature -iščekivanje promene", u beogradskoj galeriji "Dots", na Donjem Dorćolu (Bulevar vojvode Bojovića 4), od 25. maja do 24. juna.

Foto promo

Izložba obuhvata radove Roba Bouvmana, Slavice Dragosavac, Stevana Kojića, Nataše Kokić, Hejsa van Lita i Inge Shautsen. Reč je, kako ističe u katalogu istoričarka umetnosti Dea Cvetković, o raznolikim ogledima o prirodnom naspram veštačkog, o onome što se može nazvati ljudskim i onome što se može nazvati digitalnim:
- Kako savremena umetnost jeste prostor u kom iz te iste savremenosti različito mislimo, izložba "afternature" može da posluži i kao štivo koje nam nesebično nudi bezbroj čitanja. Tačnije, izloženi radovi pružaju mogućnost za različite interpretacije i različita razumevanja koja dolaze iz vlastitih istorija, uverenja ili osećanja, iz ličnog odnosa prema sadašnjosti i budućnosti, prema prirodnom i prema veštačkom. 
Kustoskinje postavke su Mirjana Dušić i Ljuba Jovićević.

Pogledajte više