U ČAST RENATA BALESTRE: Gala koncert u Narodnom pozorištu zakazan za 26. april

D.B.M.

17. 04. 2023. u 15:03

DEO manifestacije "Italijanska moda u Beogradu" biće gala koncert u čast proslavljenog modnog kreatora i umetnika Renata Balestre, koji će biti održan 26. aprila, na velikoj sceni Narodnog pozoršta. Balestra je preminuo krajem novembra prošle godine, a cilj koncerta je da se evociraju uspomene na velikog prijatelja Srba i Srbije.

Narodno pozorište

Publika će moći da vidi odlomke iz baleta "Labudovo jezero", u kojima će prvaci baleta Narodnog pozorišta, Tatjana Tatić, Igor Pastor I Jovica Begojev, kao i baletski umetnici iz ansambla Narodnog pozorišta biti odeveni u kostime koje je radio Balestra. Tokom koncerta biće izvedene omiljene arije Balestre, sa solistkinjama Jadrankom Jovanović i gošćom iz Italije, Ripaltom Bufo. Na kraju će biti izvedene numere  iz opere "Pepeljuga". TOkom nastupa Jadranke Jovanović i Ripalte Bufo manekeni će u formi performansa predstaviti kostime iz istoimene opere koje je kreirao Balestra.
U "pauzama" između delova koncerta, na velikom led ekranu će se smenjivati fotografije i video snimci sa revija Renata Balestre u Beogradu, humanitarnih koncerata za kupovinu novog koncertnog klavira za Kolarac...
Događaju će prisutvovati njegova ćerka Federica.

Pogledajte više