„DOSIJE UKRAJINA“ JE NA STRANI ISTINE, PRAVDE I ČINJENICA: Milanko Šekler, gost Kompanije "Novosti" na Novosadskom sajmu knjiga

S. BAJIĆ

10. 03. 2023. u 20:10

- NISAM se namučio radeći rukopis za „Dosije Ukrajina“, s obzirom na to da već 15 godina pišem političke tekstove i komentare, već sam samo propratio situaciju i stavio među korice.

S.B.

To je večeras na štandu Kompanije „Novosti“ na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu, u neformalnom razgovoru sa mnogobrojnim čitaocima, kojima je potpisivao primerke izuzetno tražene knjige, između ostalog, govorio Milanko Šekler, doktor veterinarskih nauka, autor hit izdanja „Dosije Ukrajina“.

Javnosti poznat po tome što je ranije otkrivao tajne o koroni, Šekler je ovaj put čitaocima predstavio činjenice koje su uzrokovale ratna dešavanja. U knjizi u izdanju Kompanije „Novosti“, predočio je istorijska zbivanja u poslednja dva veka, koja su dovela do trajnih posledica u odnosima između Rusije i Evrope, kao i hronologiju najvažnijih događaja u Rusiji i Ukrajini.

- Reč je o političkoj temi i istoriji sa stanovišta zakonitosti prirodnih nauka- kaže za „Novosti“ Šekler.- Društvene nauke imaju svoje zakonitosti i trpe uticaj politike, pa su zato prirodne nauke „čistije“ i koristio sam se tim metodama, mnoštvom činjenica iznetih na takav način da nema mesta maštarijama, nego se po prirodi zaključuje.

Kada govori o opredeljenju, naklonosti jednoj ili drugoj strani, ističe da je na strani istine, pravde i činjenica, pozivajući se opet na gledište prirodnih nauka, u kojima nešto ne može da se zanemari, jer, kako kaže, to postoji.

- Ima delova koji dodatno potvrđuju neke teze koje su već iznete u knjizi, kao nabrojani dokazi za taj stav. Imamo i nove činjenice koje osnažuju te stavove. Ne strahujem da stvarnost može da me demantuje, jer sam se u knjizi bavio činjenicama i dokazima koji potvrđuju iznete stavove- kaže Šekler.

Komentari koje, kako ističe, dobija u zaista velikom broju na društvenim mrežama, listom su u superlativu.

- Međutim, dobio sam jedan jedini negativan komentar od izvesne gospođe, koja mi je rekla da je to plaćenička knjiga. Odgovorio sam joj da je reč o činjenicama i u ime istine, pozvao je da javno ponudi dokaze i činjenice kojima ona raspolaže i da ćemo to da štampamo i objavimo o mom trošku. Odgovor još nisam dobio.

Milanko Šekler će i  u subotu, 11. marta, tokom čitavog sajamskog dana u Novom Sadu, biti gost na štandu Kompanije „Novosti“, potpisivati primerke hit izdanja „Dosije Ukrajina“ i družiti se sa poštovaocima pisane reči.

Radno vreme Sajma knjiga, na kom se do 13. marta predstavlja više od 200 izlagača iz šest zemalja, je od 10 do 21 čas, a ulaz za posetioce je besplatan.

Pogledajte više