INTERDISCIPLINARNA IZLOŽBA U MUZEJU NAUKE I TEHNIKE SANU: Informatika za svako dete

M.A.K. 17. 02. 2023. u 13:15

I OKVIRU projekta "Ruka u testu", a u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu, u petak, 17. februara, u 18 sati, u Galeriji nauke i tehnike SANU biće otvorena izložba "Nauka i informatika za svako dete" autora Stevana Jokić i Ljiljane Jokić.

Foto promo

Na svečanom otvaranju govoriće akademik Zoran Petrović, upravnik Galerije nauke i tehnike SANU, prof. dr Snežana Pajović, direktorka Instituta za nuklearne nauke "Vinča", Ljiljana Jokić, profesorka fizike i koautorka izložbe-radonice,prof. dr Stevan Jokić, koautor ove izložbe i osnivač projekta "Ruka u testu", Vesna Adamović, koordinatorka za mobilnost i za univerzitetsku i naučnu saradnju pri Francuskom institutu u Srbiji, i akademik Pjer Lena, inostrani član SANU i osnivač projekta "Ruka u testu".

Interdisciplinarnu izložbu prate radionice, na kojima će biti predstavljeni resursi koje nastavnici i roditelji mogu koristiti u naučnom i informatičkom opismenjavanju dece od predškolskog do srednjoškolskog nivoa, kao i radu sa decom sa smetnjama u razvoju.

Pogledajte više