OZONOV "ZLOČIN" OTVARA FEST: Najavljena prva premijera na 51. međunarodnom filmskom festivalu

A.P. 07. 02. 2023. u 16:57

NAJNOVIJE ostvarenje proslavljenog francuskog autora, Fransoa Ozona, krimi-drama "Zločin je moj" otvoriće, 24. februara u 19.30 u MTS dvorani, 51. Fest.

Foto "Megakom film"

Prikazivanje na Festu biće međunarodna premijera filma, a beogradska publika imaće priliku da ga vidi pre francuske, jer "Zločin je moj" u tamošnje bioskope stiže tek 8. marta.

Fransoa Ozon izjavio je da je film, u suštini, priča o "trijumfu sestrinstva" i da je svojevrsno odavanje počasti radovima Žana Renoara, Fransoe Trifoa, Ernsta Lubiča i Frenka Kapre, i posebno američkim romantičnim komedijama iz tridesetih godina prošlog veka.

- Na mene je uticalo i to kako su Amerikanci prikazivali Pariz toga vremena, kao što je film "Viktor/Viktorija" Blejka Edvardsa - izjavio je Ozon.

Glavne junakinje igraju mlade nade francuske kinematografije, Nadia Tereskijević i Rebeka Marder, rame uz rame sa slavnim kolegama i koleginicama - Izabel Iper, Fabrisom Lukinijem, Denijem Bunom i Andreom Disolijeom. Lik Izabel Iper inspirisan je glumicom Sarom Bernar.

"Zločin je moj" je Ozonovo 23. igrano ostvarenje, a njegovi filmovi su često bili na programu Festa ("Sve je prošlo dobro", "Milošću Božjom", "Mlada i lepa", "Bazen", "Osam žena"...).

Pogledajte više