"OLUJA" GLEDANIJA OD "AVATARA": Film Miloša Radunovića o progonu Srba iz Hrvatske privukao veliki broj gledalaca

M. N. M.

25. 01. 2023. u 07:20

JEDAN od najiščekivanijih filmova u modernoj srpskoj kinematografiji, "Oluja", koji posle 28 godina otkriva istinu o Srbima prognanim iz Krajine, premašio je sva očekivanja kada je reč o gledanosti.

Foto Promo

Posle samo par dana prikazivanja u nekoliko gradova u Srbiji film je pogledalo gotovo 30.000 gledalaca, što je skoro tri puta više nego što u Srbiji trenutno ima najgledaniji film na svetu, "Avatar".

Prve večeri prikazivanja "Oluja" je bila najgledaniji film u bioskopima, da bi se trend nastavio i narednog dana, tako da je već za vikend došla do 30.000 gledalaca, što potvrđuje da nije reč samo o izuzetno velikom filmu za srpsku istoriju, već i o bioskopskom hitu svetskog kalibra, smatra Vladan Anđelković iz "Omega produkcije", po čijoj ideji je i nastao film.

Prikazivanje "Oluje" tek treba da počne u regionu, gde se očekuje velika gledanost, naročito u Republici Srpskoj, gde će uskoro biti održana i zvanična premijera.

- Srećan sam zbog ovakvih brojki na samom startu prikazivanja u bioskopima. Nama jeste bio cilj da se ne zaboravi ova tragedija našeg naroda i ovo je dokaz da smo na dobrom putu da to i ostvarimo. Posebno sam srećan što mlađa populacija ima dobre reakcije na film "Oluja" i što dolaze u tolikom broju da pogledaju našu priču - rekao je Miloš Radunović, scenarista i reditelj filma.

Pogledajte više