„MORAČKI JASNOVIDAC” PREDSTAVLJEN U LEPOSAVIĆU: Danas promocija u Kosovskoj Mitrovici, a sutra u Gračanici

Novosti online 10. 11. 2022. u 14:38

U PREPUNOJ crkvenoj sali Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću sinoć je održana promocija knjige „Morački jasnovidac” autora Perice Đakovića, posvećena njegovim razgovorima i filozofskim i duhovnim razmenama sa mitropolitom Amfilohijem.

Foto: Novosti

Nakon premijerne književne večeri u Kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, usledio je prikaz knjige u Leposaviću kao prvoj sledećoj tački, a promocija će danas biti održana i u Kosovskoj Mitrovici, a sutra u Gračanici. 

Predstavljanje knjige „Morački jasnovidac“ održano je uz blagoslov vladike raško-prizrenskog Teodosija, a sam autor ističe da je u životu i mislima blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija Kosovo i Metohija zauzimalo posebno mesto, te da mu je zbog toga bilo važno da ovu promociju održi upravo na prostoru KiM. 

Foto: Novosti

- Drago mi je da smo svi zajedno imali prilike da evociramo uspomene na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i štošta novo saznali o duhovnoj gromadi u čijem su srcu Kosovo i Metohija zauzimali posebno mesto. Zahvalni smo dragim gostima kroz čiju knjigu mitropolit Amfilohije opet pohodi Kosovo i Metohiju, mada slobodno možemo reći da je on tu uvek prisutan i da znamo da nas njegov blagoslov i dalje čuva i štiti – kaže Đaković, a o knjizi je pored njega besedio i književnik Budimir Dubak, najbolji poznavalac dela mitropolita Amfilohija.

Foto: Novosti

Veče su još posebnijim učinili mališani, članovi crkvenog hora, koji su izveli pesmu „Ječam žnjela“, koja je bila jedna od omiljenih pesama mitropolita Amfilohija.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više