ARHIVISTIMA ĆIRILICA NIJE STRANA: Arhiv Vojvodine na 53. Konferenciji arhivskih stručnjaka u Hrvatskoj

J. S. 27. 10. 2022. u 22:31

MEĐU 220 stručnjaka iz Hrvatske i inostranstva za arhivsku građu okupljenih na trodnevnoj 53.Konferenciji arhivista u Hrvatskoj a u organizaciji Hrvatskog arhivskog društva iz Međimurja, učesnik je i dr Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodine iz Novog Sada.

Arhiv Vojvodine

Tema konfenecije koja se održava u Štrigovi i u Svetom Martinu na Muri,jeste  digitalizacija arhivske građe, te ne čudi što je predsednica Hrvatskog arhivskog društva (HAD) poslala pozivnicu  i Kuzmanoviću Arhiv Vojvodine poslednjih je godina načinio izuzetan napredak u izdavaštvu i u digitalizaciji arhivskih dokumenata što je odjeknulo u celom regionu.

- Pored učešća u poučnim i dragocenim  diskuijama,bio sam u prilici da  kolegama poklonim  naša najnovija digitalizovana izdanja ali i druga dela. Predsednici  Babić uručio sam i naša izabrana dela akademika Dejana Medakovića u deset knjiga. Veoma mi je drago što su kolege arhivisti pokazali veliko interesovanje za naše knjige štampane na srpskom jeziku ćiriličnim pismom - rekao je Kuzmanović “Novostima.“

Pogledajte više