NA TORTI SVEĆE U BROJU 104: Legendarna Branka Veselinović postala najstarija Beograđanka i najstarija glumica na svetu (FOTO)

A. V. V.

17. 09. 2022. u 07:45

ČUVENA glumica i nekadašnja prvakinja Jugoslovenskog dramskog pozorišta Branka Veselinović juče je napunila 104 godine, čime je postala najstarija Beograđanka i istovremeno najstarija živa glumica na svetu.

Foto: Z. Jovanović

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović u petak je posetila umetnicu i u ime Grada čestitala Branki rođendan i poklonila joj tortu i cveće.

- Poseta Branki Veselinović i čestitka za 104. rođendan deo je sveobuhvatnijeg pristupa starijim sugrađanima. Grad Beograd čini sve da poboljša položaj penzionera brojnim besplatnim programima koje organizujemo za njih, a za one koji poput Branke ne mogu da ih posećuju, mi ćemo doći u njihov dom. Na taj način im pružamo podršku i jasno pokazujemo da nisu zaboravljeni - rekla je Vesna Vidović.

Branka Veselinović nije krila uzbuđenje i zahvalnost, zbijajući čak šale na svoj račun "da se oseća kao da ima trista godina":

Foto: Beoinfo

- Dobro je pokazati emocije. Ovo su iznenađenja kada čovek reaguje od srca. Čovek sebe ne treba da voli zbog sebe nego zbog drugih ljudi, zbog svih onih koje voli, s kojima se druži, koji ga posećuju, zbog bolesnih, zbog dece kojima se posvećivao. Zato je za mene svaki ovakav gest velika čast.

Pogledajte više