JUBILEJ: U Sopotu počeo 50. filmski festival Sofest (FOTO)

Novosti onlajn

04. 07. 2022. u 21:54

JUBILARNI 50. filmski festival u Sopotu, popularni Sofest, počeo je večeras projekcijom filma "Toma" Dragana Bjelogrlića.

Foto: D. Milovanović

Premijeru će u Sopotu 5. jula imati debitantski film "Usekovanje" reditelja Siniše Cvetića, portret jedne porodice, kao i slovenačko-srpska koprodukcija "Svemir među nama", rediteljke Rahele Jagrič Pirc, koji će biti prikazan 10. jula.

U programu festivala su Kovačevićeva drama "Nije loše biti čovek", "Opkoljeni" reditelja Milosava Savića o borbi četničkog komandanta Nikole Kalabića sa Nemcima 1942. godine i komedija "Ne igraj na Engleze", u kojoj je poslednju ulogu ostvario glumac Marko Živić. U konkurenciji za nagrade su, između ostalih, i "Pucnji u Marseju", "Kelti", "Zlatni dečko", "Mrak", "Heroji", "Bilo jednom u Srbiji" i "Leto kada sam naučila da letim". Na zatvaranju će biti prikazan "Južni vetar 2 - ubrzanje" sa Milošem Bikovićem, a o nagradama će odlučivati žiri u kome su glumci Snežana Bogdanović i Andrej Šepetkovski i profesor Fakulteta dramskih umetnosti Radenko Ranković.

Pogledajte više