DŽEZ ZA SVE UKUSE: U Kraljevu sutra počinje tradicionalni međunarodni džez festival

G. ĆIROVIĆ 28. 06. 2022. u 15:52

Izložbom fotografija „MUSIC, BRE!” autora Ivana Grlića u u galeriji Kulturnog centra u Ribnici, sutra će, tačno u podne, u Kraljevu zvanično početi tradicionalni, 12. po redu Međunarodni džez festival - „Džezibar“.

KC Ribnica

U dvorištu takozvane Francuske kuće u centru grada u četvrtak će, sa početkm u 19 sati, biti predstavljena knjiga intervjua „Jazz face”, renomiranog beogradskog muzičkog novinara Vojislava Pantića.

Ljubitelje džeza ove godine očekuje bogat muzički porogram koji će se kompletno održati na Trgu srpskih ratnika. U petak, 1. jula, najpre će od 20 sati nastupiti džez trio „3ject“ iz Severne Makedonije, potom će se publici predstaviti „Cotton Pickers“, dok je za kraj večeri predviđen koncert Marka Luisa, pevača i multiinstrumentaliste poznatog po tome što spaja naizgled nespojive muzičke žanrove.

U subotu, na istom mestu i u isto vreme, program će otvoriti „Moses Dimski Project“, autorski projekat mladog bubnjara Dimitrija Mojsijevića, zatim će nastupiti jedanaestočlani bend „Nikolov-Ivanović Undectet“ koji predvode pijanista i aranžer Vladimir Nikolov i bubnjar Srđan Ivanović, a zavesu na ovogodišnji „Džezibar“ spustiće Nikola Pejaković Kolja.

U organizaciji ovdašnjeg KC „Ribnica“ svi programi džez festivala su potpuno besplatni.

Pogledajte više