GOSTOVANJA UMETNIKA BEOGRADA, KOPRA I PRIJEDORA: U Novosadskom pozorištu smenjuju se predstave iz tri države

V.V.S.

05. 05. 2022. u 17:42

U NOVOSADSKOM pozorištu tokom maja gostovaće ansambli iz Beograda, Kopra (Slovenija) i Prijedora (Republika Srpska). Predstave "Sumrak bogova" i "Crna kutija" Beogradskog dramskog pozorišta biće izvedene 18, odnosno 19. maja na velikoj sceni, u sklopu Mini festivala "Naši dani", koji je nastao prošle godine sa ciljem umrežavanja predstava ova dva teatra, kao i Srpskog narodnog pozorišta."Sumrak bogova" je po motivima filma Lukina Viskontija režirao je Jagoš Marković, dok režiju za "Crnu kutiju" potpisuje Andrej Nosov.

foto:Promo

Potom u goste dolazi predstava "Jugoslavija, moja dežela", koju su u koprodukciji postavili na scenu Gledališče Koper i Pozorište Prijedor. Rađena je po romanu slovenačkog pisca Gorana Vojnovića, dok režiju potpisuje Marko Misirača: prošle godine proglašena je za najbolje ostvarenje u celini, na 8. "Novom tvrđava teataru" u Čortanovcima.

Na repertoaru će se, pored gostujućih, naći i predstave sa redovnog repertoara ovog teatra - najpre, najnovija produkcija Ričard III, u režiji Dejana Projkovskog.

Pogledajte više