STRIP O KRAGUJEVAČKIM ŽRTVAMA: Predstavljanje novog dela Aleksandra Zografa

M. N. M.

05. 05. 2022. u 11:13

STRIP "Krvavi oktobar 1941", novo delo Saše Rakezića, poznatijeg po umetničkom pseudonimu Aleksandar Zograf, biće predstavljen danas od 18 časova u Muzeju "21. oktobar", u Spomen-parku Kragujevački oktobar, u sklopu otvaranja istoimene izložbe.

Foto Promo

U formi umetničkog stripa poznati autor nanovo je ispripovedao besmrtnu priču o streljanju hiljada nevinih talaca 1941. godine u Kragujevcu, dajući svoje odgovore na pitanja kakva lica su data žrtvama, a kakva zločincima, zašto se nikada ovaj monstruozni zločin neće zaboraviti, i mnoga druga.

Izložba "Krvavi oktobar 1941." premijerno se predstavlja javnosti u sklopu "Majskih svečanosti u Kragujevcu", a istoimeni strip biće besplatno poklanjan svim posetiocima otvaranja, kom će prisustvovati i sam autor.

Ovaj strip i izložba su kreirani pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS i Grada Kragujevca, i u partnerstvu sa Gete institutom u Beogradu. Kustos izložbe i inicijator nastanka ovog dela je viši kustos Muzeja "21.oktobar" Marko Terzić.

Pogledajte više