MEĐUNARODNA STUDENTSKA IZLOŽBA U "KUĆI LEGATA": Od Gdanjska, preko Vroclava i Vilnusa - do Beograda

M.A.K. 07. 04. 2022. u 16:43

IZLOŽBA radova na papiru "Prožimanja i interakcije", studenta iz Gdanjska, Vroclava, Vilniusa i Beograda, biće otvorena u "Kući legata" (Knez Mihailova 46), u četvrtak, 7. april u 19 časova.

Foto promo FLU

Postavka je rezultat saradnje četiri prestižne visokoškolske umetničke institucije iz Poljske, Litvanije i Srbije i već je predstavljena u Gdanjsku, Vroclavu i Vilniusu.
 Cilj projekta je promovisanje rada istaknutih mladih umetnika, ali i uvid u sličnosti i razlike nastavnih programa.

Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu predstavljaju studenti različitih odseka, od prve godine do master studija, od kojih su većina dobitnici Fakultetskih nagrada u oblasti crteža i grafike u prošloj školskoj godini.

- Projekat je zamišljen kao jedna velika putujuća smotra studentskih radova na papiru, sve četiri institucije - objašnjava profesor Dimitrije Pecić, dekan FLU.

- Ova izložba će omogućiti publici da se upozna sa radovima studenata iz potpuno različitih, a opet veoma pedagoški bliskih umetničkih škola. Svi izloženi radovi su dela nagrađenih studenata sa četiri prestižne škole koji reflektuju, kako njihove lične poetike, tako i duh škole u kojoj su nastajali.

Pogledajte više