PRONALAZIM SE U NOVIM ŽANROVIMA: Zoran Pajić o novoj emisiji "Hajde da se volimo", novoj ulozi, "Femkanju"...

M. JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

04. 04. 2022. u 11:31

TEK što je završio devetomesečno snimanje domaće telenovele "Kolo sreće", popularni glumac Zoran Pajić oduševio je publiku rolom Slavoljuba u komediji "Femkanje", po tekstu Jordana Cvetanovića, a u režiji Isidore Goncić, čija je premijera nedavno održana u Teatru "Vuk".

Zoran Pajić / Foto IMDb

Dok se raduje novoj ulozi u još jednoj, televizijskoj komediji, otkriva nam da ima potrebu da se pronalazi u novim žanrovima. A, u kratkom predahu između uloga, odmorio se nekoliko dana u Dubaiju.

- Na poziv prijatelja, posetio sam Svetsku izložbu Ekspo, pred samo zatvaranje. Najviše mi se dopala atmosfera, kao i štandovi Rusije, Saudijske Arabije i Slovenije. Naš štand je takođe bio lep, najveći od bivših jugoslovenskih zemalja - počinje razgovor, za "Novosti", šarmantni glumac koji se proslavio ulogom Nikole u "Istinama i lažima", a trenutno ga gledamo kao veroučitelja Ognjena (radnim danima od 21.00 na Prvoj). - Mnogo sam zavoleo taj lik, pošten, hrabar, plemenit, topao i pun razumevanja, koji je posvetio život Bogu i slepoj sestri Terezi. Pošto krivi sebe što je ona oslepela, zakleo se da neće imati ništa ni sa jednom ženom, dok ona ne progleda. Taj neraskidiv odnos između sestre i brata retko viđamo u našim ostvarenjima. Imam sestru od tetke Tanju, koju mnogo volim i oduvek mi je oslonac. Tu ljubav prema njoj utkao sam u lik Ognjena. Uživam i u komičnom delu, Ognjenovoj nesnađenosti sa Nađom (Jelena Puzić), jer mu se ona sviđa, a ne sme ništa da ima s njom.

Zoran nam otkriva i da ćemo ga od jeseni gledati u emisiji "Hajde da se volimo" na RTS.

- Ana Šupić i ja u emisiji promovišemo veru u ljubav i dobro u ljudima. Išli smo po Srbiji i snimili mnogo priča o raznim ljudima, pogotovo, muzičkim talentima, za koje niko nije čuo. Pružili smo im priliku da pevaju u emisiji, kao da su na nekom svetskom nastupu, a u publici ih je bodrio neko od roditelja, kao podrška. Jedva čekamo septembar da vidimo reakcije gledalaca.

Da će gledaoci sigurno uživati, potvrđuju i aplauzi kojim ga je publika nagradila za lik prostodušnog seljaka Slavoljuba iz Češljeve Bare, koji se zaljubljuje u Beograđanku Teodoru (Jovana Milovanović), ali ima problema s njenom majkom (Dušan Kaličanin), Feminom praunukom, iz Sterijine "Pokondirene tikve".

Zoran Pajić sa Jovanom Milovanović u "Femkanju" / Foto:Teatar "Vuk"

- Nas troje smo uživali dok smo spremali "Femkanje", jer se dobro poznajemo. Svako izvođenje će biti drugačije, jer ćemo stalno dodavati nešto novo. Kroz moj lik sam želeo da pokažem ono najbolje u ljudima sa sela, čistotu, poštenje, dobrotu, naivnost i iskrenost, ali i da osvetlim njihove probleme. Slavoljub je jako vezan za babu, jer su mu otac i deda umrli zbog alkohola. Zato kaže da u selu od žena postoje samo njegova baba, mama i keruša Radojka. Tu je i problem napuštanja i odumiranja sela. Slavoljub se trudi da bude neko drugi, zbog ljubavi ali ne uspeva jer ne može da pobegne od sebe. Želeli smo da pokažemo kako svi mi pokušavamo da budemo nešto drugo, jer nas odmalena uče da budemo ono što se od nas očekuje, a ne ono što jesmo.

Pajić nam, na kraju razgovora, otkriva da na jesen očekuje i premijeru australijskog filma u kojem, na engleskom, igra policajca Danijela.

RADUJEM SE NOVOM KOMIČNOM LIKU

ZORAN Pajić nam je otkrio da jedva čeka da se posveti novoj ulozi.

- Radi se o komediji, koja je pomalo i drama i sitkom, topla porodična priča, sa dosta likova. Moj lik je komičan i jedva čekam to da radim. Potrebno mi je da se odmaknem od ljubavnih priča. Lepo je to, ali privlače me novi izazovi.

Pogledajte više