PANTIĆU BORINA NAGRADA: Književna manifestacija u Vranju

J. S.

21. 03. 2022. u 22:57

MIHAJLO Pantić, književnik, književni kritičar i teoretičar književnosti, dobitnik je ovogodišnje nagrade "Borisav Stanković", saopštio je u ponedeljak na konferenciji za medije Miroslav Cera Mihailović, urednik Književne zajednice "Borisav Stanković", koja tradicionalno dodeljuje ovo eminentno književno priznanje.

Miroslav Cera Mihailović, Foto J. S.

Pantiću će, kako je kazao Mihailović, nagrada biti uručena za celokupan književni opus. Odluku je ove godine doneo žiri u sastavu prof. dr Milo Lompar, prof. dr Slađana Jaćimović i književnik Aleksandar Laković.

Mihailović je najavio da će program ovogodišnje 56. Borine nedelje u Vranju početi 23. marta, kada će, nakon besede prošlogodišnjeg laureata Petra Sarića, biti održano veče pod nazivom "Recepcija dela Borisava Stankovića u Evropi" u okviru Teme Borine nedelje.

Mihajlo Pantić, Foto Arhiva

O tome će u Galeriji Narodnog univerziteta govoriti dr Rober Hodel. Manifestacija će biti održana i u Vlasotincu i u Beogradu, a trajaće do 29. marta, kada će biti održano veče dobitnika nagrade "Borisav Stanković", a o opusu Mihajla Pantića govoriće Gojko Božović.

Pogledajte više