PREMIJERNO "BERLINSKI ZID" I "LUTKA": Mesec mart u Srpskom narodnom pozorištu obeležiće nove predstave

J. S. 28. 02. 2022. u 13:36

MESEC mart u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu obeležiće premijere,kao i svečanosti povodom Svetskog dana pozorišta i Dana ovog našeg najstarijeg nacionalnog teatra.

SNP

Kako je danas istakao upravnik SNP-a, Aleksandar Stankov,ovo je godina u kojoj SNP obeležava 161 godinu postojanja i podsetio da je u proteklom periodu pandemije, lišenom kontakata i kulture,ovaj teatar pokazao da uprkos pandemiji može da napravi spektakl.

-Mart ćemo obeležiti sa dva dramska naslova: „Berlinski zid“ sa podnaslovom „Kad se mi mrtvi zaigramo živih“ Željka Hubača, koja će biti izvedena 9. marta, dok će predstavu „Lutka sa kreveta br. 21“ u režiji Slobodana Brankovića, publika prvi put gledati 25. marta - najavio je upravnik Stankov.

Stankov je podsetio da je protekle sezone,SNP na tri scene imao 14 novih ostvarenja,i 12 dramskih premijera. Takođe, u poslednje četiri godine, zaposleno je 14 mladih glumaca, a mladim rediteljima je data šansa da rade na scenama najstarijeg srpskog teatra.

Po rečima direktora drame Milovana Filipovića,SNP će nastaviti da na svojim scenama neguje i savremenu domaću dramu,a iskustvo je pokazalo da je dobra praksa to što se pruža šansa neafirmisanim rediteljima da režiraju na Kamernoj sceni.

Pogledajte više