APOKALIPSA SE BLIŽI KRAJU: Finale hit serije "Okružen mrtvima" stiže na FOKS sa novih 16 epizoda, ali tu nije kraj...

V. N.

19. 02. 2022. u 19:13

RASTANAK se polako bliži. Od 21. februara, na kanalu FOKS (ponedeljkom u 22.55), počinje da se prikazuje 16 novih epizoda postapokaliptične zombi sage "Okružen mrtvima" nagrađene sa dva Emija.

Elenor Macura i Džon Mekdemit, Foto Foks

Reč je o drugom delu finalnog ciklusa koji će nas pripremiti za rasplet decenijske borbe za opstanak šačice preživelih u svetu kojim vladaju haos i živi mrtvaci. Na samom kraju tunela naše junake umesto svetla čeka nova raskrsnica. Jedan put vodi ka Žeteocima, novoj pošasti sveta u kom su živi često najbolji dokaz poslovice da je čovek čoveku vuk. Na drugom kraju je naizgled organizovana zajednica "Komonvelt" čiji se totalitarizam graniči sa paranoidnom šizofrenijom, a predvodi je dama sablasnog osmeha Pamela Milton. Kao i na svakoj raskrsnici, tako će i junaci "Okružen mrtvima" odabrati put kojim će dalje poći u neizvesnu budućnost.

Melisa Mekbrajd, Foto Foks

Većina polazi u poteru za Žeteocima dok se Judžin i njegova ekipa pridružuju Komonveltu. Neka od pitanja na koje gledaoci u novih 16 epizoda očekuju odgovor jesu da li će se Negan i Megi napokon obračunati i ko će od njih dvoje preživeti taj sukob, šta novi svet donosi za Derila i Kerol, hoće li se Rik Grajms na kraju, ipak, pojaviti, makar da se oprosti od armije fanova širom sveta. Sasvim je moguće da ćemo na neke od ovih odgovora morati da pričekamo još malo, jer predstojećih 16 nisu i poslednje epizode 11. sezone serije "Okružen mrtvima". Nakon ovog "bloka" očekuje nas još jedna pauza, a zatim će uslediti veliko šestodelno finale koje će biti i poslednje zbogom svetu čiji smo deo bili 12 godina.
 

Pogledajte više