"LARI TOMPSON" ODUŠEVIO VRŠAČKU PUBLIKU: NP „Sterija“ obeležio 77. rođendan i uručio godišnje nagrade

Jelena J. Baljak 12. 02. 2022. u 09:57

Premijerom tragikomedije „Lari Tompson – tragedija jedne mladosti“, koja je izazvala ovacije publike, Narodno pozorište „Sterija“ iz Vršca proslavilo je svoj 77. rođendan.

NP Sterija

Bilo je to tek drugo izvođene ove drame Dušana Kovačevića na nekoj sceni u Srbiji, nakon čuvenih izvedbi u Zvezdara teatru, gde su glavne uloge tumačili Bora Todorović i Milena Dravić, a režiju potpisao sam pisac.

Sada su glave likove tumačili Miloš Đurović i Tamara Tamči Toskić, a komad je režirao Dušan Petrović. Sudeći po aplauzima publike, ceo tim je odradio sjajan posao i dostojno proslavio veliki dan te vršačke ustanove.

Nakon predstave, reditelj Darijan Mihajlović, koji je u vršačkom pozorištu režirao predstavu „Falstaf – vesele žene vindzorske“, najboljim pojedincima u kolektivu NP „Sterija“ uručio je godišnje nagrade, koje su prvi put ustanovljene ove godine.

NP Sterija

Tekst potpisa

Za najboljeg glumca na sceni na srpskom jeziku proglašen je Miloš Đurović, za uloge u sve tri ovosezonske premijere – „Falstafu“, „Suzama svetog Lavrentija“ i „Lariju Tompsonu“.

Priznanje za najboljeg glumca, tj. glumicu na sceni na rumunskom jeziku i za umetničko angažovanje dobila je Otilija Peskariu, za ulogu u predstavi „Ljubavnici su večni“ u režiji Vladimira Lazića.

Uručena je i nagrada za najboljeg radnika „iza kulisa“, koja je pripala tehničkom direktoru Dragoslavu Dobrosavljeviću za predan rad u svim sferama tehničke organizacije posla, posebno tokom rada na predstavi „Falstaf“ i festivala „Vršačka pozorišna jesen“.

Pogledajte više