SLAVE 40 GODINA PRIKAZIVANJA: „Zelenokosa“ u Art bioskopu „Aleksandar Lifka“

J. L. 03. 02. 2022. u 15:11

Rok opera „Zelenokosa“ u produkciji Gabora Lenđela i Gobi Feher Đule, režiji Karolja Vičeka, u filmskoj verziji biće predstavljena u u petak u 20 časova Art bioskopu „Aleksandar Lifka“ u Subotici.

foto: J.L.

-„Zelenokosa“ slavi  40 godina od njenog prvog prikazivanja. Ideja da se ona ponovo vrati na scenu na ovaj način proistekla je od Gabora Lenđela i mene je oduševila, a bioskop koji nosi ime Aleksandra Lifke je pravo mesto za to - najavljuje Aleksandar Toković, dirketor Art bioskopa „Aleksandar Lifka“. - Želeli smo da se vratimo u to vreme i pokažemo kako je to nekada bilo, koji su to glumci igrali temu koja je tada zagolicala dramsku javnost i koja je i danas prisutna.  Suočavamo se sa problemima  koji su i danas aktuelni a to je put jedne mlade osobe koja se ne snalazi u izazovima koje jedno društvo donosi, podleže raznim svojim slabostima, drogi, alkoholu i drugim negativnim stvarima i u tom vrtlogu pokušava da se izbori za svoje postojanje i svoj život.

     „Zelenokosa“ će prvu projekciju imati u petak, a potom 11.,18. i 25. februara, takođe u 20 časova. Cena ulaznice je 300 dinara, a za grupe je pripremljen popust.

Pogledajte više