O TEMELJIMA STVARANJA MODERNE GRČKE DRŽAVE: Predstavljanje knjige ambasadora Srbije u Grčkoj Dušana Spasojevića

G. N.

21. 12. 2021. u 18:00

PREDSTAVLjANjE knjige ambasadora Srbije u Grčkoj Dušana Spasojevića "Grčka: Rat za nezavisnost, stvaranje države i preporod nacije", biće održano narednog ponedeljka od 19 sati u Galeriji '73. O knjizi će govoriti prof. dr Aleksandar Rastović, direktor Istorijskog instituta Beograd, prof. dr Nebojša Vladisavljević sa Fakultet političkih nauka i dr Bojan Dimitrijević, zamenik direktora Instituta za savremenu istoriju i autor.

Privatna arhiva

"Grčka: rat za nezavisnost, stvaranje države i preporod nacije", srpskog ambasadora u Atini Dušana Spasojevića, je prva knjiga na srpskom jeziku koje se bavi temom današnje Grčke, temeljima na kojima je uspostavljena moderna grčka država i stvoren nacionalni identitet savremenih Grka.

Reč je o posebnom izdanju u zajedničkom poduhvatu izdavačke kuće Čigoja štampa, Instituta za noviju istoriju, Instituta za evropske studije i Fondacije Šaper.

Od 2019. godine Gradska opština Čukarica je bratska opština sa glavnim gradom najvećeg grčkog ostrva Krit, Iraklionom, a inicijativu i podršku u ostvarivanju saradnje kroz bratimljenje pružio je upravo ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

Pogledajte više