GODIŠNJE PREDSTAVLJANJE STUDENTATA SA INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU: Od savremenog plesa do folklora

M.A.K. 16. 12. 2021. u 17:06

INSITUT za umetničku igru predstaviće polaznike svih odseka i godina ove visokoškolske institucije, na manifestaciji koja će biti održana na Velikoj sceni Doma kulture Studentski grad 21. decembra od 20 časova.

Foto Nemanja Maraš

U godišnjem prikazivanju studentskih radova, tokom jedne večeri, biće prikazan program objedinjava tri polja scenske igre - savremeni ples, klasičan balet i folklor.
U koreografijama "Za 6" i "86268 4226", koreograf i pedagog Ognjen Vučinić, vodi studente tragom eksperimenta: "Za 6" se izvodi bez muzike, asocirajući na legendarni komad "4'33" Džona Kejdža, dok "86268 4226" ispituje rad sa slučajnošću koja uslovljava kretanje plesača na sceni. Studenti balet majstor i primabalerine Amalia Mindrutiu iz Rumunije, gostujućeg profesora klasičnog baleta, na sceni će se predstaviti uz iskusnije igrače iz Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalne opere iz Temišvara. Zajedno će igrati varijacije iz čuvenih baleta "Evgenije Onjegin" i "Don Kihota", ali i numeru "Zbogom oče" Astora Pjacole.
Diplomac Boban Kostić i njegova koleginica, studentkinja treće godine na odseku za Scenski narodnu igru i muziku Nevena Antić, istražujući priču  Alekseja Tolstoja, bave se nasleđem ruskog folklora i njegovim savremenim uprizorenjem  kao i nasleđe slovačkog folklora.

Pogledajte više