PRVI SRPSKI FILM NA NETFLIKSU: Evo o kom filmskom ostvarenju je reč

V.V.S.

09. 12. 2021. u 14:51

DUGOMETRAŽNI dokumentarni film "Dugo putovanje u rat" reditelja Miloša Škundrića naći će se na filmskoj platformi Netflix od aprila naredne godine. Time će postati prvi srpski film na ovom najgledanijem striming servisu.

Ilustracija

Reč je o ostvarenju sa nacionalnom temom, koji analizira uzroke Prvog svetskog rata. To je priča kako su Austrougarska i Nemačka pripremale ratni sukob decenijama i godinama pre Sarajevskog atentata, a u filmu govore najugledniji svetski istoričari. Ovaj dokumentarac vodi gledaoce po dvorovima i kabinetima predsednika vlada, kroz zakulisne političke i vojne igre, istovremeno analizirajući širi kontekst i donoseći male, životne detalje situacija u kojima se odlučivalo o sudbini Evrope.

Scenario, produkciju i režiju potpisuje Miloš Škundrić i Paradox Film d.o.o. Inače, film "Dugo putovanje u rat" prikazan je u Misiji Srbije u Briselu u okviru završnice obeležavanja stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu, a projekciji su prisustvovali predstavnici Evropske komisije, Evropskog parlamenta, Evropske spoljnopolitičke službe, država članica EU, kao i predstavnici vojno-diplomatskog kora.

Pogledajte više