PRIČA O DOBRIM LJUDIMA: Premijera novog filma Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovek" (FOTO)

M. S.

07. 12. 2021. u 22:32

SAVREMENA I bajkovita saga o ljudima, ljudskosti, običnom životu sa neobičnim spletom događaja, film "Nije loše biti čovek" u režiji Dušana Kovačevića premijerno je sinoć prikazana u "Kombank dvorani".

Foto N. Skenderija

Ostvarenje u kome se prepliću elementni drame i trilera napunilo je bioskopsku salu do poslednjeg mesta, a publika je gromoglasnim apluzom pozdravila junake ovog ostvarenja.

Priča koju prati muzika Momčila Bajagića Bajage govori o profesoru muzike Milanu, glumi ga Vojin Ćetković, koji pet godina nakon što je njegov kum Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima, nameri da razotkrije šta se zapravo sa njim dogodilo. Milan u toj potrazi ne nalazeći na razumevanje okoline, svoje životne razgovore sa psom Žućom.

Foto N. Skenderija

Željna novih filmova, ali i premijera, publika je sa oduševljenjem pozdravila protagoniste Kovačevićevog ostvarenja: Lenu Kovačević, Momčila Bajagića Bajagu, Nenada Jezdića, Vojina Ćetkovića, Hristinu Popović, Gordana Kičića, Andriju Miloševića, kao i samog autora filma, koji su pre projekcije prodefilovali crvenim tepihom.

Foto N. Skenderija

Upitana da prokomentariše da li je u ovom vremenu teško biti dobar čovek, Branka Katić, koja je deo glumačke postavke, istakla je da je na svakom pojedincu da donese odluku da želi da bude dobar.

- Da odluči da li želi da brine o ljudima koje voli i bude pristojan prema onima koje ne poznaje ili da bude loš - rekla je Katićeva.

Foto N. Skenderija

- Volela bih da se vrate neke prave vrednosti. Dušan je dobro odabrao glumce, imali smo i probe, tako da smo mogli da se razumemo šta je to što on od nas traži.

S obzirom na to da je film premijeru čekao punih godinu dana, jer je prvobitna bila zakazana za decembar prošle godine, Vojin Ćetković izrazio je zadovoljstvo što se publika napokon vraća u bioskope:

Foto N. Skenderija

- Mene prvi put gledaju moje ćerke i zbog toga sam posebno uzbuđen. Moja uloga u filmu je bio splet nekih okolnosti, zato što se mnoge stvari u njemu poklapaju sa mojim nekim ličnim iskustvom. Dobar čovek se rađa, a teško je takav ostati i opstati.

Foto N. Skenderija

RASPRODATO

PUBLIKA se sudeći po interesovanju, uželela Kovačevićeve priče, posle skoro dve decenije od poslednjeg filma, budući da su prve projekcije već uveliko rasprodate i pre premijernog izvođenja. Novosadaska premijera zakazan je za večeras u bioskopu "Arena sinepleks".

Foto N. Skenderija

Pogledajte više