GALERIJA PRAZNIČNI MJUZIKL: Manifestaciju otvara glumac Ivan Bosiljčić

D.B.M.

06. 12. 2021. u 15:58

MANIFESTACIJA "Galerija praznični mjuzikl" donosi novogodišnji duh u naš najveći tržni centar tokom poslednjeg meseca u godini. Od večeras do 27. decembra posetioci "Galerije" imaće priliku da jednom nedeljno, na Kula trgu pokraj novogodišnje jelke, uživaju u prazničnoj atmosferi uz čaroliju koju daruje muzika.

Foto privatna arhiva

Ivan Bosiljčić će muzičkim programom "Naše veče" uz pratnju klavira svečano otvoriti "Galerija praznični mjuzikl". Ovo umetničko veče doneće uzbuđenje dramske predstave i poseban muzički ugođaj. Tokom 45 minuta publika će uživati u vanvremenskim melodijama kao što su "Zvižduk u 8" Đorđa Marijanovića, "Ono sve što znaš o meni" Arsena Dedića i "Žute dunje" grupe Indeksi.

- Skoro celu prošlu godinu živeo sam u Moskvi i Sankt Petersburgu zbog snimanja dva nova internacionalna filmska projekta. Iako sam do srži bio ispunjen umetnošću, u trenucima dok sam gledao ruske glumce kako govore stihove i pevaju, osetio sam da mi duboko fali moja publika. Sa nestrpljenjem ću na našem sledećem susretu govoriti poeziju koju više nego ikada osećam - i Jesenjina i Simonova, Okudžavu, Bodlera, Rakića, Dedića, uz muziku koja parira snazi književnih velikana - rekao je Bosiljčić.

U reviji pesama iz čuvenog mjuzikla "Ljubav i moda" posetioci će uživati u ponedeljak, 13. decembra u dva termina - od 18:30 i 19:30. Predstava "Ljubav i moda", sva u nežnim melodijama i pastelnim tonovima, osim nostalgije za nekim jednostavnijim vremenima nudi i nadu da se oni najvredniji delići tih vremena i danas mogu dotaći. Glumačku postavu čine Žarko Stepanov, Tatjana Dimitrijević i Tijana Ranđelović, a uz glumce u predstavi učestvuje i balet, dok numere izvode Katarina Gojković i Branislav Tomašević.

Poslednja dva ponedeljka u mesecu, 20. i 27. decembar rezervisani su za izvođenje najpoznatijih hitova mjuzikala sa Brodveja u okviru koncerta "Pod sjajem zvezda". U pratnji klavira, koncerti će obuhvati hitove iz mjuzikala "Kosa", "Kabare", "Čikago", "Mama mia", "Kralj lavova"... Čak 12 pesama u kostimima iz predstava 20. decembra izvodiće Jelena Gavrilović i Dušan Svilar, dok će u nešto drugačijem sastavu biti izvođenje zakazano za 27. decembar - magiju Brodveja nam donose Đorđe Kreća, Luka Jozić, Stefan Živanović, Sara Ristić, Andrija Sekulić i Nevena Đoković.

Pogledajte više