POVRATAK ČUVENIH NJUJORČANKI: Serija "I tek tako", od 9. decembra, na platformi HBO GO

Jl. B.

04. 12. 2021. u 13:48

POSLE više od decenije, čuvene Njujorčanke vraćaju se kao trio.

Sintija Nikson, Kristin Dejvis i Sara Džesika Parker, Foto Promo

Premijera novog poglavlja kultne američke serije "Seks i grad" biće na HBO GO, 9. decembra, kada stižu prve dve polučasovne epizode. Ostalih osam epizoda nastavka, koji je u novom televizijskom životu nazvan "I tek tako" (And Just Like That), pratićemo četvrtkom, za sada samo na striming platformi. Serija "Seks i grad", autora Derena Stara, zasnovana na istoimenom romanu Kendas Bušnel, bavila se tabu temama, analizom muško-ženskih odnosa i položajem žene u društvu. Tokom emitovanja, od 1998. do 2004, osvojila je ne samo publiku širom sveta već i sedam "Emi" nagrada, a osam puta je ovenčana "Zlatnim globusom". Na osnovu nje snimljena su i dva filma, 2008. i 2010. godine.

Deset godina kasnije, glavne junakinje zakoračile su u pedesete i pokušavaju da pronađu balans između ljubavi, prijateljskih odnosa i karijere. Odevene po poslednjoj modi i na visokim potpeticama, Keri Bredšo (Sara Džesika Parker), Šarlot Jork (Kristin Dejvis) i Miranda Hobs (Sintija Nikson) sigurno koračaju ulicama Menhetna spremne za nove avanture. Ipak, dalje nastavljaju bez čuvene četvrte prijateljice Samante Džouns, jer Kim Katral nije ponovo ušla u kožu legendarne junakinje. Dugo se šuškalo da je Samanta mrtva, ali prema poslednjim informacijama scenario je drugačiji - ona je u Londonu i uživa u životu. U seriji "I tek tako" ne učestvuje ni autor Daren Star, a Majkl Patrik King kao reditelj, koscenarista i izvršni producent ponovo je na čelu projekta.

Glumac Kris Not vratio se u rolu čuvenog Zverke sa kojim se Keri mirila i raskidala bezbroj puta. Ljubitelji priče znaju da su ostali zajedno i da su konačno stali na "ludi kamen". Međutim, producenti su odlučili da zabibere njihov odnos i sada im brak visi o koncu. Videćemo da li će Keri i Zverka ostati zajedno, a ništa manje turbulentno neće biti ni u životima drugih junakinja. U nastavku će Dejvid Ajgenberg reprizirati ulogu Mirandinog supruga Stiva Brejdija, dok će Evan Hendler ponovo biti Šarlotin muž Hari Goldenblat. Među novim likovima izdvajaju se Sara Ramirez, koja će tumačiti stend-ap komičarku i voditeljku podkasta Če Dijaz, Nikol Ari Parker kao Lisa Tod Vekslej, Sarita Čodhuri kao Sima Patel i Karen Pitman kao doktorka Naja Volas. Koliko su poznati likovi sazreli s godinama i da li će načiniti iste greške u ljubavi, samo su deo pitanja čije odgovore ćemo uskoro saznati.

Pogledajte više