OVAJ MITKE JE DRUGAČIJI: Glumac Vučić Perović o ulozi u domaćoj seriji "Nečista krv"

V. N.

01. 12. 2021. u 11:18

DUGO iščekivana domaća serija "Nečista krv", nastala u saradnji RTS i This and That Production, stiže u subotu, 4. decembra, na RTS 1, gde ćemo je pratiti vikendom.

Foto RTS

Režiju potpisuju Milutin Petrović i Goran Stanković, po scenariju Vojislava Voje Nanovića, iz sedamdesetih godina, nastalog na osnovu literarnih dela našeg čuvenog književnika Bore Stankovića. U ovoj porodičnoj sagi, pratimo tri generacije jedne vranjanske porodice, u periodu od 40 godina i posmatramo njeno finansijsko, moralno i fizičko propadanje.

Glumac Vučić Perović (na slici) tumači lik Mitketa (od 20. do 40. godine), filozofa i pesnika bolne duše, koji su na pozorišnoj sceni igrala najveća imena srpskog glumišta, od Čiča Ilije Stanojevića, Raše Plaovića, do Ljube Tadića.. .

- Ne bih smeo da se poredim sa ovim glumcima. Neprijatno mi je kada stojim u redu s tim ljudima - kaže Vučić Perović, koji ističe da je od svega što je do sada radio, najponosniji na ovaj projekat. - Ovaj Mitke je drugačiji zato što to jeste Mitke iz Koštane, ali su dodate neke okolnosti koje on u Koštani nema. Radi se, u stvari, o stradanju jedne porodice. Kada sam završio gledanje serije, rekao sam sebi: "Bože, šta bi rekao Bora i šta bi rekao Nanović?" Mislim da bi bili zadovoljni.

Mladi glumac, takođe, ističe da je izvanredno urađen omnibus Stankovićevih dela, "Tašana", "Nečista krv", "Koštana" i "Jovča".

Među partnerkama sa kojima Vučić Perović deli kadar su i Tajlanđanka Nabi Tang, fotograf i model, koja igra Redžepovicu i Marina Stanković, mlada pevačica koja tumači lik Koštane.

Pogledajte više