SNIMCI ZA ZBIRKU KOLEKTIVNOG SEĆANJA: Završetak foto-konkursa "Život u Srbiji u doba korone"

M.A.K. 30. 11. 2021. u 17:34

ISTORIJSKI muzej Srbije, u želji da se dokumentuju i ovekoveče novonastale okolnosti izazvane pandemijom virusa Kovid-19 (izolacija, život pod maskama i drugim epidemiološkim merama), raspisao je prošle godine foto-konkurs "Život u Srbiji u doba korone", koji će trajati do 31. decembra.

Foto promo IMS

Cilj konkursa je stvaranja kolekcije fotografija iz različitih krajeva naše zemlje nastalih od početka pandemije, koje će ostati sačuvane kao autentično svedočanstvo o vremenu kroz koji kao društvo prelazimo u protekle dve godine.

Konkurs "Život u Srbiji u doba korone" predstavlja i početak formiranja Zbirke digitalne fotografije IMS, koja će biti dopunjavana fotografijama koje zavređuju da ostanu sačuvane u našem kolektivnom sećanju.

Fotografije dokumentarnog tipa u što većoj rezoluciji i bez naknadnih obrada i intervencija, koje bi mogle postati deo kulturnog nasleđa, mogu se poslati na elektronsku adresu fotokonkursims@gmail.com zajedno sa sledećim podacima: ime i prezime autora, broj telefona, datum i mesto nastanka fotografije, kao i kratak opis.

Po završetku konkursa, tokom januara, kustosi IMS napraviće izbor, a autorima odabranih fotografija će biti svečano uručene godišnje karte za posete izložbama u IMS i Konaku kneza Miloša u Topčideru, kao i druge vredne nagrade.

Pogledajte više