POSTAVKA NEMAČKE INSTITUCIJE IFA: Kuda ide Evropa?

M.A.K. 25. 11. 2021. u 18:39

IZLOŽBA institucije za internacionalne odnose u kulturi iz Nemačke - ifa, koja se bavi se aktuelnom društveno-političkom situacijom u Evropi i idejom evropskog identiteta, pod nazivom EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES, gostovaće od 26. novembra do 27. februara u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Foto promo

Na izložbi će biti ptrdstavljeni radovi četrnaest međunarodno afirmisanih umetnika. Postavka čije su kustoskinje Sanja Kojić Mladenov i Sabina Klem, realizovana je u saradnji sa Gete institutom Srbije i deo programa "Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022".

- Susreti i komunikacija umetničkih dela i koncepata u središtu su našeg rada - objasnio je juče predstavljajući izložbu Martin Edelman predstavnik instituta ifa iz Nemačke. - Umetnički rad otvara raznolike i stalno nove perspektive na pitanja sadašnjosti i prošlosti. Zbog toga ifa koncipira, promoviše i realizuje izložbe o likovnoj umetnosti, dizajnu i arhitekturi širom sveta.

Umetnica čiji će performans biti izveden na otvaranju, u petak 26. novembra u 19 časova, Ivana Ivković, između ostalog je rekla:

- Serija performansa i video rad sa kojim se predstavljam u okviru ovog projekta, bavi se pitanjima identiteta i problematizuje proces dekonstrukcije i rekonstrukcije rodnih uloga u političkom, etičkom i simboličkom promišljanju biopolitike ženske percepcije.

Pogledajte više